PER QUÈ SOM INFIDELS I QUINES SÓN LES CAUSES MÉS COMUNS

La infidelitat és un dels principals motius de ruptura en la parella. Produeix un trencament important en la confiança i els pilars de la relació de parella.

Generalment una aventura indica un desig intern de canvi o quan la relació de parella no satisfà  les expectatives i es busca fora allò que no que no es troba a la relació. En lloc de buscar el diàleg per solucionar el problema, es busca una sortida fàcil en la infidelitat.

infidelitat

Descobrir que la teva parella t’ha traït és una experiència dolorosa que qüestiona els valors de la relació com són la confiança, respecte i sinceritat.

Perdonar o no una infidelitat depèn de la persona, del tipus de relació de parella, de l’existència de fills o de tenir valors religiosos. Hi ha dones que mai podrien perdonar una infidelitat i en canvi altres que s’auto enganyen per no afrontar la realitat. És també freqüent que tant homes com dones que decideixen perdonar, però utilitzen aquest fet en les discussions o per controlar la seva parella, desgastant així més la relació. Si no són capaços de no recordar constantment la infidelitat a la teva parella i superar la situació, potser seria millor plantejar-se la ruptura.

Segons la sexòloga Alessandra Rampolla, les causes més comuns en la infidelitat són:

1) Per escapar dels problemes.
2) Per avorriment.
3) Perquè estem descontents en l’àmbit sexual.
4) Perquè ens sentim desatesos.
5) Perquè ja no ens sentim compatibles.
6) Perquè ens enamorem d’un altre, sense adonar-nos …
7) Per evitar el divorci.
8) Per sostenir l’actual parella.
9) Per augmentar el nostre ego.
10) Per la crisi de la mitjana edat.
11) Per venjança: “si ell ho va fer, jo ho faig”.
12) Per addicció sexual.

Superar la infidelitat

La confiança és essencial en una relació sana, i la persona que ha estat infidel haurà de treballar dur perquè la seva parella torni a confiar-hi.

En canvi la persona que ha estat enganyada, té que valorar si val la pena salvar la relació i en cas afirmatiu també haurà de treballar per vèncer la desconfiança cap a la seva parella. És un treball dur, ja que d’una banda haurà de treballar amb les seves emocions com la ràbia, el ressentiment, etc. i d’altre banda treballar per millorar la comunicació amb la parella, i trobar solució si cal per a aquelles àrees que no funcionen bé o necessiten millorar.

Quan la separació és inevitable

De vegades, passa que la infidelitat és el punt d’inflexió en el qual es fa palès que allò que va unir a la parella ha deixat d’existir, o ja no és important en aquesta fase de vida, i arriba el moment que queda patent que la separació és el millor.

Si no som sincers i clars amb els nostres sentiments i volem mantenir la relació de parella quan l’amor no existeix, estarem abocats a crear ressentiment i sofriment que ens farà infeliços com a parella.

Coia Borràs

Psicòloga

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *