TAI-TXI & TXI-KUNG

El tai-txi és un art marcial d’origen xinès que empra l’energia interna del cos pel combat i també té una finalitat terapèutica. Es practica lentament cercant la fluïdesa en els moviments i posant tota la concentració dins del cos. Prenent consciència del Qi o energia vital que ens descriu la Medicina Tradicional Xinesa, equilibrem els meridians nodrint els òrgans interns i sanem les nostres emocions.
4043346889_594d8a247a_z
L’objectiu és mobilitzar tota aquesta energia per guarir el cos, aprenent a controlar a voluntat la ment. La pràctica regular de diferents exercicis específics, ens proporciona amb el temps força, salut i vitalitat.

El txi-kung forma part de la medicina tradicional xinesa juntament amb l’acupuntura, la moxibustió, o bé els massatges amb més de 3000 anys d’antiguitat.

La composició de la paraula “txi-kung” o “Qi Gong” està formada pels ideogrames “Qi”, que significa energia i “Gong” que vol dir treball; ambdues integren el treball amb l’energia interna del propi cos.

Aquesta disciplina oriental consisteix en una sèrie d’exercicis suaus, lents i circulars entrellaçats, que mitjançant el moviment, la respiració i la concentració mental, reforcen els òrgans interns proporcionant la salut del cos i la ment, a la vegada que també preveu malalties.
Al mateix temps que exercita les articulacions i els músculs, fomenta la relaxació i proporciona la base per a moltes altres arts marcials.

Movilitzant l’energia interna del propi cos, l’ajudem així a recuperar l’equilibri i la salut, tonificant els músculs, estirant la columna, aclarint la ment i rejuvenint en definitiva l’esperit.

Les classes de Tai-txí Txuan i Qi Gong. Formes contemporànies de l’estil Yang, són una font inesgotable de pau, harmonia i vitalitat, el tait-xí i el Qi Gong són l’art de desenvolupar l’energia, especialment per a la salut, la força interna i l’entrenament mental, mitjançant la pràctica de moviments estàtics i dinàmics lents, suaus i circulars que coordinats amb la respiració proporcionen equilibri i harmonia.

Allibera les tensions en les articulacions i dóna elasticitat als lligaments, aconseguint recuperar i reforçar la salut.

És la forma de gaudir d’una meditació en moviment a la vegada que ens dóna una comprensió profunda de l’energia i de les dues forces: activa i passiva.

Els practicants d’aquestes disciplines connectem amb l’entorn de manera més lúcida, vital i activa, i ens dotem d’una perspectiva de vida plena d’energia, equilibri, alegria, salut i benestar. Els practicants de Tait-xí i Qi Gong gaudim d’una prolongada joventut.

Jordi Abelló

Professor de Tai-Txi & Txi-Kung

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *