D’ON SORGEIX LA TERÀPIA FLORAL?

Si preguntes a les persones què és el que valoren més de la seva vida, entre les dues o tres coses més importants, et responen: la salut.  Però,  Què és la salut?

La OMS la defineix de la següent manera: ” …no és l’absència de malaltia o dolènça, sinó un estat complet de benestar físic, mental i social“.

Edward Bach (1886-1936), metge bacteriòleg i homeòpata d’origen gal·lès, poc satisfet amb el sistema mèdic del seu temps, els mètodes utilitzats i resultats obtinguts fins aleshores,  el qual estaven més enfocats  en més en la malaltia que pel mateix malalt, arriba a la convicció que la salut té relació directa amb com es troba el nostre sistema emocional.

 

terapia_floralLa seva llarga trajectòria i experiència  com a metge, el porten a ampliar la seva mirada a la recerca d’un mètode natural centrat en l’origen de la malaltia. Segons  Bach, les dolències físiques són resultat d’un conflicte intern que apareix  quan allò coses que fem i els que voldríem fer no coincideix. Si aquesta situació es dilata en el temps, apareix un estat d’ànim negatiu, i quan aquest estat d’ànim es cronifica acaba apareguen el símptoma físic en la persona, avisant que alguna cosa no va bé.

S’adona que molts pacients de la seva consulta amb el mateix símptoma no segueixen un patró en el temps quan a la rapidesa de curació d’aquest, i que curiosament cadascun d’ells ha arribat a desenvolupar el símptoma degut a una situació/ bloqueig en el seu món emocional cronificat en el temps.

Es proposa a investigar i cercar en la natura plantes que l’ajudin a treballar amb el benestar emocional dels seus pacients i crea un sistema floral de 38 plantes silvestres i arbres del bosc que elabora  en forma de remei natural. Cadascuna de les  38 flors identifiquen una emoció humana, un estat anímic o una resposta als conflictes que patim. En aquest moment neix el que avui coneixem com a la Teràpia Floral.  

La Teràpia Floral és un meravellós instrument de tractament que ajuda a dirigir a la persona a la causa del conflicte. En el procés floral s’acompanya al client a aprendre a canviar els automatismes de la seva personalitat, per tal que pugui viure, en la mesura del possible, des de eleccions personals conscients, atenent a les necessitats reals i autèntiques.

El treball amb les essències florals ens ajuda a aprendre a estar presents aqui i ara. Des de el present podem deixar-nos portar per la intuïció, moure’ns des de la consciència i escoltar el nostre instint. Només desde el present podem veure quan ens estem deixant portar pels altres, quan este perseguint alguna cosa que no necessitem realment, o quan estem caminant de forma cega pels nostres conflictes.

Mariona Feliu LLovera
Terapeuta Floral Professional
Acreditada per SEDIBAC num.466

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *