PSICÒLEGS, COACH I TERAPÈUTES

PSICÒLEGS, COACHS I TERAPEUTES
Com escollir la millor opció?

El meu pare és un gran aficionat a la recol•lecció de bolets, i d’un temps ençà observa amb absoluta fascinació la proliferació de boletaires al bosc, l’efecte Caçadors de Bolets ha tingut una gran influència, impulsant a molta gent amb poca experiència a atrevir-se a sortir a la recerca del bolet, val a dir que això també ha provocat un augment exponencial de les intoxicacions per ingesta i boletaires perduts pels boscos.

Curiosament, em passa el mateix que al meu pare amb els bolets amb la proliferació de coach i terapeutes pel bosc de les teràpies. I continuant amb la metàfora, qualsevol que ha vist tres capítols de Caçadors de Clients, s’autoproclama terapeuta o coach.

PCT

És cert, que la medicina al•lopàtica i les psicoteràpies clàssiques han quedat allunyades de les demandes de la societat actual, i històricament moltes persones han cregut que els psicòlegs atenien a gent que estava boja; amb aquest panorama, moltes persones busquen fora d’aquests paradigmes altres respostes que els hi resultin més atractives.

Com escollir la millor opció per a mi?

En primer lloc connecta’t amb el que et passa i pregunta’t quins objectius vols treballar.

Llavors tingues en compte que un bon Terapeuta ha de ser una persona amb una acreditada formació acadèmica, una persona que hagi realitzat un ampli treball personal que li permeti empatitzar amb el pacient des d’una postura d’igual a igual (però sense col•legismes!) i no de savi superior a ignorant inferior com passa en moltes intervencions dins de l’àmbit sanitari. Un bon Terapeuta és algú que és capaç de desembolicar el bloqueig que porta el pacient i definir clarament els objectius a treballar, una persona que més enllà d’escoltar i prou com han fet molts psicòlegs, sigui capaç de donar una resposta pràctica i resolutiva a les necessitats que el pacient porta en cada moment. I si em permeteu l’atreviment, humilment diria que això no és pot fer amb tres cursos de cap de setmana, ja que sinó podem acabar ben intoxicats o perduts pel bosc de les teràpies.

Carles Romero Martínez
Psicòleg Clínic
Terapeuta Psico Corpora

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *